HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'de DAEŞ ile rejim güçleri arasındaki çatışmalar

Suriye'de terör örgütü DAEŞ'in, Haseke kentinin güneydoğusunda "stratejik" öneme sahip birçok yerin kontrolünü ele geçirerek rejim güçlerinin karargahlarına bomba yüklü araçlarla saldırdığı bildirildi

Haseke'de güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen bir kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ'in kentin güneydoğusunda yer alan Doğu ve Batı Nişve bölgesi, Halk Savunma Komitesi Merkezi, Edebiyat Fakültesi ile kent stadyumunu ele geçirdiğini söyledi.

Şehir merkezine yakın Cinayet Büro Amirliği binasına bomba yüklü araçla saldırdığını, saldırıda şube müdür yardımcısı Albay Ziyad Dağil'in öldüğünü aktaran kaynak, "DAEŞ, Haseke'de cinayet büro amirliği şubesi ile merkezi cezaevine bomba yüklü araçlarla saldırdı. Saldırılarda çok sayıda rejim askeri ile kendisine destek veren bazı grupların silahlı unsurları öldü" dedi.

Terör örgütünün kentin doğusundaki 123. Alay'a çok yaklaştığını ifade eden kaynak, "DAEŞ, alay ile kent arasındaki bağlantı yolunu kesti. Rejim güçleri DAEŞ'in yoğun saldırıları nedeniyle kentte güvenli bölgelere doğru çekilmeye başladı" sözlerine yer verdi.

Bu arada Haseke'de DAEŞ'in bombalı yüklü araçlarla güvenlik binalarına saldırdığını doğrulayan Suriye Enformasyon Bakanı İmran el Zubi, halktan silahlarını eline alarak güvenlik güçleri safına katılmasını istedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler