HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'de Esed'in yemin töreni

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in, ülkedeki krizin siyasi çözümü için 'iç uzlaşı' ve "ulusal diyalog"tan bahsetmesini eleştirdi.

SMDK Genel Sekreteri Nasır el-Hariri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazirandaki seçimde yeniden devlet başkanı seçilen Beşşar Esed'in bugün düzenlenen yemin töreninde yaptığı konuşmada, Suriye krizinin çözümü için "ulusal diyaloğu" savunmasına ve "iç uzlaşı"dan bahsetmesine tepki gösterdi.

Hariri, "Savaş uçaklarının ve tank seslerinin altında iç uzlaşıdan bahsetmek, medyada pazarlanmak istenen ancak artık kimsenin kanmayacağı başarısızca ve itibar görmeyecek bir konuşmadır" değerlendirmesinde bulundu.

SMDK üyesi Ahmed Çakal da yayımladığı yazılı açıklamada, Esed'in yemin töreninin, millet meclisi yerine ülkedeki başkanlık saraylarından birinde yapılmasını eleştirerek "Halkına saygı duyan demokratik rejimlerde yemin töreni millet meclisinde düzenlenir. Esed ise Suriye tarihinde bir ilki gerçekleştirerek benzeri görülmemiş yeni bir tiyatro sergiledi ve milletvekillerini saraydaki mahzenine sürükledi" ifadesine yer verdi.

Açıklamada, "Ülke içinde ve dışında milyonlarca kişinin evsiz kaldığı bir dönemde meşru olmayan seçimlerin bir ürünü olan Esed'in konuşması Suriye halkı için bir anlam ifade etmiyor" denildi.

Suriye'de 3 Haziran'da yapılan ancak başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere uluslararası çevrelerce eleştirilen seçimde, yüzde 88,7'lik oyla Esed'in yeniden devlet başkanı seçildiği açıklanmış, bugün yemin töreni düzenlenmişti. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler