HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'de iç savaş

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin muhaliflere yönelik çeşitli kentlerde kara ve havadan gerçekleştirdiği operasyonlarda 8'i çocuk, 6'sı kadın olmak üzere 75 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden yapılan açıklamada, rejime bağlı ordu birliklerinin yönetim karşıtlarına yönelik hava destekli olarak gerçekleştirdiği operasyonlarda Halep'te 29, başkent Şam'ın banliyölerinde 19, Dera'da 6, Hama'da 7, Kuneytra'da 4, İdlib ve Humus'ta 3'er, Deyru'z Zor ve Lazkiye'de ikişer olmak üzere toplamda 75 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi'nin yaptığı açıklamada, Suriye Hava Kuvvetleri'ne bağlı helikopterlerin Şam'ın Dareyya bölgesine 20 "varil bombasıyla" saldırdığı belirtildi.

Saldırıda onlarca evin yıkıldığı ve hasar gördüğü bildirilen açıklamada, rejim güçlerinin Şam'ın Duma, Cobar, Berze ve Kabun banliyölerine havan topu ve roketlerle saldırdığı kaydedildi.

SRGC ayrıca, İslami Cephe'ye bağlı birlikleri ile Halep kentine bağlı Menbeç kasabası çevresinde Irak Şam İslam Devleti üyeleri arasında çatışmaların yaşandığı ve İslami Cephe'nin kasabayı kuşattığı bildirildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda onlarca silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler