HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'de iç savaş

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin, muhaliflere yönelik olarak çeşitli kentlerde kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılarda 25'i çocuk, 22'si kadın olmak üzere 138 kişi öldü.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden yapılan açıklamada, rejime bağlı güçlerin muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik hava ve karadan gerçekleştirdiği saldırılarda Halep'te 99, başkent Şam'ın banliyölerinde 17, Humus'ta 9, Hama'da 4, Dera'da 6, İdlib'te 2 ve Deyru'z Zor'da 1 olmak üzere 138 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

-Orduya ait helikopterler Halep'te 15 noktaya 30 varil bombasıyla saldırdı

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi Halep medya sorumlusu Ahmed Muhammed Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orduya ait helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan 15 noktaya 30 varil bombasıyla saldırdığını ve bölgenin adeta harabeye döndüğünü söyledi.

Rejimin hava saldırıları nedeniyle kentten insanların kaçmaya başladığını ifade eden Ali, "helikopterlerin hava saldırılarından birçok bölgede onlarca yerleşim yeri yerle bir oldu. Halk rejimin saldırılarından kaçmaya başlıyor. Rejimin hava saldırıları nedeniyle kentin bazı bölgelerinde insanlara rastlamak imkansız" diye konuştu.

-Savaş uçakları, muhaliflerin denetimindeki Şam'ın Muleyha bölgesinde onlarca sivili öldürdü

Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyi tarafından yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının başkent Şam'da muhaliflerin denetiminde olan Muleyha bölgesine yönelik gerçekleştirdiği bombalı saldırıda, onlarca kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Bu saldırıda kaç kişinin öldüğü ve yaralandığı hakkında net bilgi verilmeyen açıklamada, savaş uçaklarının bombaladığı bölgelerden caddelere insan cesetlerinin saçıldığı aktarıldı. Bölgeye düzenlenen saldırıda onlarca ev ve aracın imha edildiği ve yolların tahrip olduğu kaydedilen açıklamada, halkın, yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralı aradığı bilgisine yer verildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler