HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'de iç savaş

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Beşşar Esad'a bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflerin denetiminde olan bölgelere saldırısında 35 kişinin öldüğü bildirildi.

SNHR tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının kontrolünde olan bölgeleri hava ve karadan bombalaması sonucunda Hama'da 12, başkent Şam'ın banliyölerinde 9, Halep'te 7, İdlib, Deyru'z Zor ve Dera'da ikişer ve Lazkiye kentinde bir olmak üzere 35 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada ise terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) bağlı birliklerin Rakka kentinde yer alan Tabka askeri havaalanına ağır silahlarla saldırıya geçtiği ifade edildi.

Havaalanı çevresinde IŞİD ile rejim güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve orduya bağlı savaş uçaklarının da IŞİD birliklerinin bulunduğu bölgeleri bombaladığına işaret edilen açıklamada, Halep'in kuzeyinde de IŞİD ile İslami Cepheye bağlı birlikler arasında çatışmaların yaşandığı ve silahlı muhaliflerin IŞİD mevzilerini topçu ateşine tutuğu dile getirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler