HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'de intihar saldırısı

Suriye'nin orta kesimlerindeki Tedmur kentinde bomba yüklü araçla düzenlenen iki intihar saldırısında 12 istihbarat yetkilisinin öldüğü bildirildi.

BEYRUT (A.A) - Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden yapılan açıklamada, saldırıların istihbarat servisinin merkezi ve ona iki kilometre uzaklıktaki genel istihbarat örgütü binasının önünde düzenlendiği belirtildi.

Saldırılarda 12 istihbarat yetkilisinin öldüğü, bazıları ağır olmak üzere 20'sinin yaralandığı bildirildi.

Bu arada, Şam'ın Hacer Esved, Zemelka, Kadem, Cobar, Filistinli mülteci kampı Yermuk ve Kabun bölgelerinde düzenlenen saldırılarda ölü ve yaralıların olduğu, saldırılar sonucunda çok sayıda evin yıkıldığını belirten Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), kentin Bor Said, Kadem ve Kisve bölgelerinde Özgür Suriye Ordusu ile Suriye ordusu arasında şiddetli sokak çatışmalarının çıktığını kaydetti.

Şam'ın Zahire bölgesindeki Rabbia El Ensar okulu yakınında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendiğini aktaran SRGC, saldırıda ölü ve yaralılara ilişkin bilgi vermedi.

SRGC, Halep, İdlib, Deyru'z Zor, Hama, Humus ve Şam banliyölerinde iki ordu birlikleri arasında çatışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler