HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'de IŞİD'den bir günde 15 idam

IŞİD'in Suriye'nin doğusundaki farklı kasabalarda toplan 15 kişiyi halk önünde idam ettiği belirtildi. Irak'da ise eşcinsel ilişki ile suçlanan en az bir kişinin öldürüldüğü öne sürülüyor.

Suriye'de IŞİD'den bir günde 15 idam

Kendisini kısaca İslam Devleti diye adlandıran IŞİD örgütü militanlarının son 24 saat içinde Irak'da toplam 15 kişiyi halk önünde idam ettiği haberleri geliyor.

Suriye muhalefetinin bir bölümüne yakın, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi kaynaklı haberlere göre idamlar ülkenin doğusundaki bir kaç kasabada gerçekleşti.

Öldürülenlerin çoğu IŞİD'e karşı direniş içinde yer almakla suçlandılar. IŞİD'in bu kişileri silahla vurarak öldürdüğü ve bedenlerini görünür yerlere astığı bildiriliyor.

Yüksek binalardan atma iddiası

Bir başka haber ise Irak'ın IŞİD denetimindeki Ninova bölgesinde en az bir kişinin eşcinsel ilişkide bulunmak suçlamasıyla halk önünde yüksek bir binanın damından atılarak öldürülmesine ilişkin.

Bu olaya ait olduğu söylenen görüntüler internet sosyal paylaşım sitelerinde yaygınlaştı ve BBC Arapça Servisi tarafından izlendi. Fakat henüz başka kaynaklar tarafından doğrulanmadı ve daha fazla ayrıntı bulunamadı.

Aralık ayında da IŞİD'in Irak'ın Anbar eyaletinde bir kişiyi eşcinsel olma suçlamasıyla yüksek bir binanın çatısından aşağı attığına ilişkin haber ve görüntüler yayılmıştı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler