HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'de pazar yerine bombardıman: 25 ölü

Suriye'de Esad güçlerine ait bir savaş uçağının, başkent Şam'ın Arbin bölgesindeki pazar yerini bombalaması sonucu 25 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye'de pazar yerine bombardıman: 25 ölü

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, savaş uçağının, başkentin doğu kesiminde yer alan muhaliflerin denetimindeki Arbin bölgesinde bulunan pazar yerini bombalamasında ölü sayısının 25'e çıktığı belirtildi.

Saldırıda ölenler arasında üç çocuk ve üç kadının da bulunduğu kaydedilen açıklamada, 150 kişinin yaralandığı ve bazı yaralıların durumunun ciddi olduğu ifade edildi.

SRGC, olayı "rejimin son katliam" olarak niteledi.

VARİL BOMBALI SALDIRI İDDİASI

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Esad rejiminin Dera kentinin ElHara ilçesine düzenlediği varil bombalı saldırıda en az 10 kişinin öldüğünü duyurdu.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçaklarıyla Dera kentinin El-Hara ilçesine düzenlenen varil bombalı saldırılarda, çoğunluğu çocuk ve kadın en az 10 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, Esed rejiminin rastgele düzenlediği saldırılar sebebiyle, muhaliflerin kontrolündeki bölgeden halkın "kaçmaya" başladığı ifade edildi. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler