HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'de Scud katliamı

Suriye'nin Halep kentine düşen bir Scud füzesinin onlarca kişinin ölümüne neden olduğu öne sürüldü.

Suriye'de Scud katliamı
Reuters'a konuşan muhalifler, Cebel Bedru bölgesindeki bir yerleşim bölgesine düşen füzenin üç binayı yıktığını söyledi.
Şu ana kadar aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişinin cesedine ulaştıklarını belirten Muhammed Nur isimli muhalif, 25 kişinin de halen enkaz altında olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Muhalifler, kalıntılardan bunun bir Scud füzesi olduğunun anlaşıldığını belirtti.
Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, Cebel Bedru bölgesine Scud füzesinin düşmesi sonucu 47 kişinin öldüğü iddia edilmişti.
**ESAD'A ŞOK**
Bu arada, Suriyeli bir yetkili, Devlet Başkanı Beşar Esad'ın başkent Şam'da bulunan Teşrin Sarayı'nın yakınlarına iki havan topu isabet ettiğini söyledi.
Associated Press'in haberine göre, adının açıklanmasını istemeyen yetkili, havan toplarının Şam'ın Muhacirin Mahallesi'nde bulunan Teşrin Sarayı'nın güney duvarının yakınlarına isabet ettiğini söyledi.
Yetkili, havan toplarının sadece maddi hasar yarattığını söyledi. Olayda ölen ya da yaralanan olduğuna dair bir bilgi gelmezken, Esad'ın sarayda olup olmadığı da açıklanmadı.
Suriye Devlet Başkanı'nın Şam'da toplam üç sarayı bulunuyor.
[Tüm haberler](https://www.mynet.com/haber)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler