HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'deki ateşkes

Suriye rejiminin, Kurban Bayramı'nda Suriye'de çatışmaların durması için ABD ile Rusya arasında varılan ateşkes anlaşmasını bazı kentlerde ihlal ettiği iddia edildi.

HALEP (AA) - Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, geçen cuma İsviçre'nin Cenevre kentinde varılan ve Suriye yerel saatiyle dün 18.45'te resmen yürürlüğe giren ateşkesin ardından Suriye rejimi, Halep, Hama ve Kunaytıra kentlerinde bazı ihlaller gerçekleştirdi.

Rejime bağlı savaş uçaklarının Halep kırsalındaki Handarat bölgesi ile Hama kırsalında muhaliflerin kontrolü altındaki bölgelere saldırı düzenlediği ve ülkenin güneyindeki Kunaytıra'nın çeşitli beldelerine de rejim güçlerince füze, havan topu ve varil bombalarıyla saldırılar gerçekleştirildiğini ileri süren yerel kaynaklar, ihlallerde herhangi bir can kaybının olmadığını ifade etti.

Öte yandan Arapça yayın yapan Rusya el-Yevm televizyonunun Rusya Savunma Bakanlığına dayandırılan haberinde, rejim güçlerinin anlaşmaya bağlı kaldığı ancak muhalif güçler tarafından 23 kez ateşkesin ihlal edildiği savunuldu.

Suriye İnsan Hakları Ağı'nın (SNHR) dün yaptığı yazılı açıklamada, Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının Kurban Bayramı'nın birinci gününde ateşkes öncesi çeşitli kentlerde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği hava saldırılarında, başkent Şam'ın kırsalında 15, İdlib'te 14, Humus ve Dera'da 2'şer, Halep'te 1 ise kişinin öldüğü kaydedilmişti.

ABD ile Rusya, önceki gün geç saatlerde Suriye'de çatışmaların durdurulması amacıyla ülke genelinde ateşkesin 12 Eylül'de Kurban Bayramı ile başlaması konusunda anlaşmaya varmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler