HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'deki iç savaş

Suriye'de Beşşar Esad'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflerin denetiminde olan bölgelere ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 93 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının kontrolünde olan kent ve bölgelere havadan varil bombasıyla karadan havan, roket ve füzelerle saldırması sonucu Humus'ta 26, başkent Şam'ın banliyölerinde 18, Halep'te 14, Rakka'da 11, İdlib'de 10, Hama'da 4, Kuneytra'da 4, Deyru'z Zor'da 3, Haseke'de 2 ve Dera'da 1 olmak üzere 93 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın doğusundaki muhaliflerin elinde olan Duma bölgesini yoğun şekilde bombaladığı bazı evlerin yıkıldığı ve hasar gördüğü belirtildi.

Öte yandan Suriye resmi ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı kişiyi etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler