HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'deki iç savaş

Suriye'de gün boyu yaşanan çatışmalarda 45 rejim askeri hayatını kaybetti.

Eski Halep bölgesinde Esad rejimi ile İslami Cephe arasında sabah saatlerinde çıkan çatışmalar gün boyu devam etti. Çatışmalar sürerken bölgeye, İslami Cephe'nin Avamit sahasında açtığı tünelden sızmaya çalışan 20 rejim askeri, tünelin patlatılması sonucu hayatını kaybetti.

İslami Cephe ile rejim askerleri, eski Halep bölgesinde gün boyunca aralıklarla çatışmıştı. Zehirli ve göz yaşatıcı gazlarla saldıran rejim askerleri, tarihi bina ve hanları ağır toplarla vurmuş, İslami Cephe ise mutfak tüpünden yaptıkları ve "cehennem topu" adı verdikleri bombalarla karşılık vermişti.

Bu arada, Suriye Genel Devrim Konseyi'nden yapılan açıklamaya göre, İdlib'deki Ebu Zuheyr Havaalanı'nda Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birlikler ile rejim güçleri arasında çıkan çatışmada 25 rejim askeri yaşamını yitirdi. Açıklamada, rejim güçlerine ait askeri araçlarında imha edildiği bildirildi.

- ABD Halep'te protesto edildi

Suriyeli bazı gruplar, cuma namazı sonrası kentin birçok bölgesinde ABD'yi protesto etti. ABD'nin IŞİD ve Nusra Cephesi'nin mevzilerine yönelik hava saldırılarına tepki gösteren Suriyeliler, ABD aleyhine slogan attı. ABD'nin hava saldırılarını sonlandırmasını isteyen grup, daha sonra olaysız dağıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler