HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'deki iç savaş

İslami Cepheye bağlı birliklerin Halep'in kuzeyinde yer alan Cemiyeti Zehra ve Handarat bölgesine ağır silah ve füzelerle saldırdığı bildirildi.

İslami Cepheye bağlı Tevhid Tugayı'nın basın sorumlusu Salih Anadani, İslami Cepheye bağlı birliklerin kentin kuzeyinde yer alan rejim güçlerinin bulunduğu Cemiyeti el Zehra bölgesine katyuşa füzeleri, tank ve havan toplarıyla saldırdığını belirtti.

Saldırıların hedeflerini imha ettiğini ve vurulan binalarda dumanların yükseldiğini anlatan Anadani, "Silahlı muhalifler, Neyrab bölgesinde yer alan havaalanına da saldırdılar. Atılan gran füzelerin bazıları, Neyrab havalanında yer alan subayların kaldığı binalara isabet etti" dedi.

İslami Cephe'nin saldırılarına karşı, rejimin savaş uçaklarının muhaliflerin bulunduğu yerleri bombaladığına işaret eden Anadani, silahlı muhaliflerin kuzeyde Esed güçlerinin ilerlemesini durdurduğuna değindi. İslami Cephe ile Ceyş el Mücahiddin'e (Mücahiddin ordusu) birlikte Halep'in kuzeyindeki Handarat bölgesinde yer alan İran, Irak, Afgan ve Hizbullah destekli rejim güçlerinin kaldığı binalara tank, doçka ve füzelerle saldırdığına vurgu yapan Anadani, "Esed, Halep'i dört koldan kuşatmak için Handarat bölgesinin kontrolünü sağlamak istiyor. Muhalifler de kuşatmaya rejim güçlerine ağır silahlarla saldırarak elindeki bölgeyi korumak istiyor" ifadelerini kullandı.

En Çok Aranan Haberler