HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'deki iç savaş

Eski Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib, Rusya'nın başkenti Moskova'ya yaptığı ziyaretin ardından bazı kimselerin kendisini öldürmek istediğini iddia etti

KAHİRE (AA) - Hatib, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından yaptığı açıklamada, öldürülmesi durumunda sorumluluğun kendilerini "elit, düşünür ve filozof olarak tanımlayan, içlerinde gizli bir kin besleyen" kimselere ait olacağını bildirdi.

Sözleriyle kimleri kastettiğini açıklamayan Hatib, bu kişilerin, kanunlar ve şeriat önünde sorumlu olduğunu, kendisinin de Suriye halkını, "kincilerin" suç işlemek için yaptıkları hazırlıklara şahit tuttuğunu kaydetti.

Muaz el-Hatib başkanlığındaki muhaliflerden oluşan heyetin, Suriye'de siyasi çözüm yollarını görüşmek üzere bu ay başında Moskova'ya yaptığı ziyaret, SMDK içinde tepkilere neden olmuştu. Çarşamba günü yine Facebook'taki hesabından ziyaretin detaylarına ilişkin bilgi veren Hatip, Suriye muhalefeti içinde yeni bir siyasi akımın oluştuğunu, yakında bunun duyurusunu yapacaklarını ve bu akımın Suriye'deki krize çözüm bulmak için rejimle masaya oturmaya hazır olduğunu ifade etmişti.

SMDK üyelerinden adını vermek istemeyen bir yetkili de AA muhabirine yaptığı açıklamada, SMDK'ye alternatif olmak üzere yeni bir oluşum hazırlıkları yapıldığını ve söz konusu oluşumda eski başkan Hatib'in de bulunduğunu söylemişti.

AA

En Çok Aranan Haberler