HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'deki iç savaş

İslami Cephe, Halep'in kuzeyindeki Nubul ve Zehra köyleri çevresindeki rejim güçlerinin bulunduğu bölgelere "cehennem" adı verilen havan toplarıyla saldırmasında 10 askerin öldüğü bildirildi.

Halep'teki yerel aktivistlerden Yasir Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslami Cepheye bağlı birliklerin Halep'in kuzeyindeki Nubul ve Zehra köyü çevresinde Esad güçlerinin karargah olarak kullandığı yerlere mutfak tüpünden bozma "cehennem" adı verilen havan toplarıyla saldırdığını söyledi.

Söz konusu köyler çevresinde yaşanan çatışmalarda 10 rejim askerinin yaşamını yitirdiğini ifade eden Ahmed, Esad güçlerinin Halep'in kuzeyindeki İnzarat bölgesinde ilerleme sağladığını dile getirerek "Şam yönetimine bağlı güçler, Halep'i kuşatmak için kentte dört koldan saldırdı. Esed güçleri her gün saldırılarını da artırıyor" dedi.

Muhaliflerin kentten tek çıkış noktası olan Kastelo bölgesinde yoğun bir şekilde saldırdı" diyen Ahmed, Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan bölgelerde kış ayının gelmesiyle insani durumun her gün kötüye gittiğini dile getirdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler