HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'deki iç savaş

Suriye'de uzun süredir çatışmaların yaşandığı Halep'te silahlı muhaliflerin, kentin kuzeyindeki Başköy köyü çevresinde ilerleyerek 30 rejim askerini öldürdüğü bildirdi.

Halep'teki Şam Cephesinin (el Cephe eş Şamiyye) basın sorumlularından Yasir Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Silahlı muhaliflerin Halep'in kuzeyindeki stratejik Handarat bölgesinde yer alan Başköy köyü çevresinde rejim güçleri ile şiddetli çatışmalara girdiğini söyledi.

Başköy köyü çevresinde ilerleyen muhaliflerin çatışmalarda aralarında subayların da bulunduğu 30 rejim askerini öldürdüğünü ifade eden Ahmed, "Silahlı muhalifler, bir aydan bu yana kentin kuzeyinde Şam yönetimine bağlı güçlerin denetimindeki belde ve köylere saldırdı. Muhalifler son saldırılarında Melah ve Handarat bölgesinde bulunan Handarat köyünün denetimini ele geçirdi. Rejim güçlerinin Halep üzerindeki ablukası kırıldı" dedi.

Kentin kuzeyinde rejime bağlı güçlerin bulunduğu yerlere ortak operasyon düzenlendiğini hatırlatan Ahmed, "Şam yönetimine karşı kuzeyde Nusra Cephesi, Ahrar-ı Şam tugayı ile Birinci Alay ortak operasyonlar düzenliyor. Muhalifler, Esed güçlerinin bulunduğu yerlere tank, doçka, tao füzeleri ve hafif silahlarla saldırıyor" sözlerine yer verdi.

Kentin kuzeyinde ilerleyen muhalifleri rejim güçlerinin kara ve havadan yoğun şekilde bombaladığının altını çizen Ahmed, "Esed güçlerinin hava saldırılarına karşı tüm operasyonlar gece düzenleniyor. Esed güçleri bir ay içerisinde kuzeyde yüzlerce kayıp verdi ve hala da vermeye devam ediyor" diye konuştu

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler