HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'deki iç savaş

Suriye'de muhaliflerin çatı kuruluşu Şam Cephesi'nin (El-Cebhetu'ş-Şamiyye) Halep kırsalındaki Fafin bölgesinde 2 köyü terör örgütü DAEŞ'ten geri aldığı iddia edildi.

Şam Cephesi birliği komutanı Ebu Aziz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in, muhaliflerin geçtiğimiz günlerde Handarat bölgesindeki operasyonlarını fırsat bilerek Halep'in kuzeyine doğru ilerlediğini ve Fafin'e bağlı Karamil ile Gırnata köylerini ele geçirdiğini hatırlattı. Örgütün bölgedeki piyade okulunu muhasara altına aldığını ve Özgür Suriye Ordusu'nun yardım koridorunu da kestiğini belirten Ebu Aziz, günler sonra yapılan büyük bir operasyonla köylerin geri alındığını kaydetti.

Ebu Aziz, çarpışmalar sırasında 17 örgüt militanının öldürüldüğünü, Şam Cephesi'nden ise 1 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Şam Cephesi geçen hafta İran ve Hizbullah milisleri destekli rejim güçlerinin kontrolünde olan Halep'in kuzeyinde bağlantı yollarının geçtiği Handarat bölgesinin denetiminin, silahlı muhaliflerce tamamen sağlandığını duyurmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler