HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'deki iç savaş

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının ülkenin kuzeyindeki İdlib ve çevresindeki ilçe ve beldeleri bombalamasında 17 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

İDLİB (AA) -AA muhabirinin İdlib bölgesindeki sivil savunma yetkililerinden edindiği bilgiye göre, orduya ait savaş uçaklarının ülkenin kuzeyindeki muhaliflerin kontrolünde bulunan İdlib kentine bağlı Serakib ile Maret el Masrin ilçesinde yerleşim yerlerini bombaladı.

Söz konusu ilçelere düzenlenen hava saldırısında 17 kişinin hayatını kaybettiğini kaydeden yetkililer, rejim güçlerinin hava saldırılarında çok sayıda kişinin yaralandığını ve bazı yaralıların da durumunun ciddi olduğunu kaydetti.

Savaş uçaklarının kentin Tatum beldesi, Taftanaz ve Binniş kasabasını da bombaladığının altını çizen yetkililer, saldırı bölgelerine sivil savunma ekiplerini gönderdiklerini belirtti.

Bu arada İdlib'teki yerel aktivistlerden Firas Taki ise savaş uçaklarının İdlib'e bağlı Serakib ilçesinde yerleşim yerlerini bombaladığını ifade ederek "rejimin hava saldırısında çok sayıda bina hasar görerek kullanılmaz hale geldi. Saldırıda bazı araçlarda hasar gördü." dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler