HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'deki iç savaş

Suriye ordusunun, Halep'te terör örgütü IŞİD'in denetiminde olan Bab ilçesi ile Deyr Hafır kasabasında çarşıya varil bombasıyla düzenlediği hava saldırılarında 100 kişinin öldüğü bildirildi.

AA muhabirinin Halep'te yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, orduya ait helikopterler, Halep'in kuzeydoğusunda yer alan ve DAEŞ'in kontrolünde olan Bab ilçesine "varil bombasıyla" gerçekleştirdiği saldırıda 80 kişi yaşamını yitirdi.

Ordu güçlerince Halep'in Deyr Hafır kasabasında çarşıya düzenlenen saldırıda ise 20 kişinin öldüğü belirtildi.

Saldırılarda hayatını kaybedenler arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu ifade eden kaynaklar, "EsAd güçlerinin, hava saldırılarını gerçekleştirdiği bölgelerde terör örgütü IŞİD'e ait merkezlerden uzak sivil yerleşim yerlerini hedef aldığını" aktardı.

Bab'taki yerel aktivistler de rejimin, ilçeye 12 varil bombasıyla sivil yerleşim yerine saldırdığını ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Esad güçlerinin hava saldırılarında yaralananların ilçedeki ve Munbic'teki hastanelerine kaldırıldığını vurgulayan aktivistler, Deyr Hafır ve Bab ilçesinin IŞİD'in kontrolünde olması nedeniyle görüntü ve fotoğraf çekemediklerini dile getirdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler