HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'deki iç savaş: 93 ölü

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Beşşar Esad'a bağlı ordu birliklerinin, muhaliflere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 13'ü çocuk, 4'ü kadın, 93 kişinin öldüğünü bildirdi.

Halep - SNHR tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının denetiminde olan bölgelere kara ve havadan gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda Halep'te 36, başkent Şam'ın banliyölerinde 27, İdlib'de 10, Humus'ta 8, Dera'da 7, Deyru'z Zor ve Lazkiye'de ikişer ve Hama'da bir olmak üzere toplam 93 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden yapılan açıklamada da orduya bağlı helikopterlerin Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan Mesekin Hananu, Firdevs, Muvasalat ve Dahir Avda bölgelerine varil bombası atması sonucu çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığı birçok evin hasar gördüğü kaydedildi.

Şam'ın Muleyha, Cobar, Dareya ve Haresta bölgelerinin rejim güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kaldığı bildirilen açıklamada, savaş uçaklarının Humus ve silahlı muhaliflerin denetimde olan Telbise ve Rastan ilçelerini bombaladığı ifade edildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Halep, Şam'ın kırsalı, Humus, İdlib ve Lazkiye'de, silahlı gruplara düzenlediği operasyonlarda, çok sayıda kişiyi öldürdüğünü ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.

En Çok Aranan Haberler