HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriyeli muhaliflerden Rusya ve İran'a karşı ittifak çağrısı

Aralarında Şam Ordusu ve Özgür Suriye Ordusu'na üye grupların bulunduğu 40'tan fazla Suriyeli muhalif örgüt, Rusya ve İran'a karşı bir ittifak oluşturası çağrısı yaptı. Çağrıyı yapan örgütler arasında Şam Cephesi de bulunuyor. Nusra Cephesi listede yok.

Suriyeli muhaliflerden Rusya ve İran'a karşı ittifak çağrısı

Aralarında Şam Ordusu'nun da bulunduğu Suriyeli bir grup muhalif örgüt, Rusya ve İran'a karşı ittifak oluşturulması çağrısı yaptı.

Reuters'ın haberine göre Özgür Suriye Ordusu'na üye grupların da imzaladığı yazılı açıklamada "Suriye'yi işgal eden Rus-İran ittifakını dengelemek için böyle bir işbirliğine ihtiyaç duyulduğu" belirtildi.

Yazılı açıklamayı imzalayan 41 muhalif örgüt arasında El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi yer almıyor.

Açıklamada, Rusya'nın hava saldırılarının Suriye krizine siyasi çözümü imkânsız hale getirdiği savunuldu.

Ortak bildiride "Rusya topyekûn yenilgiyi önlemek amacıyla klinik ölüm haline giren [Beşar] Esad rejimini kurtarmak için harekete geçti" denildi. .

Açıklamada "Rusya ve İran'ın ortak işgali karşısında bölgesel işbirliğinin geliştirilmesi zorunlu hale geldi" ifadeleri yer aldı.

Haftasonunda da aşağı yukarı aynı örgütlerden oluşan muhalif Ulusal Konsey, Rusya'nın Suriye krizine doğrudan askeri müdahalesini reddetmişti.

Açıklamada "Bu müdahale hiç şüphesiz, Rusya'nın siyasi sürece bağlılığı konusunda ciddi ve samimi olmadığını ve çatışmanın bir tarafı haline geldiği için artık tarafsız bir arabuluculuk yapamayacağını gösterdi." denilmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler