HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriyeli mülteci 40 günlük bebeğini satışa çıkardı

Almanya'da bir baba, 40 günlük bebeğini internette Ebay üzerinden satışa çıkardı.

Suriyeli mülteci 40 günlük bebeğini satışa çıkardı

Alman basınına yansıyan haberlere göre, ilanı veren kişi bir yıldan bu tarafa Almanya'da yaşayan 28 yaşındaki Suriyeli bir baba.

Geçtiğimiz Salı günü verildiği belirtilen söz konusu ilan, ebay kullanıcılarının Ebay'e bilgi vermesi ile yarım saat sonra kaldırıldı.

Polis inceleme sonrasında ilanın Suriyeli ailenin internet hesabı üzerinden verildiğini tespit etti.

İnternet hesabına başka kişilerin de erişim imkanı olduğu için suçu başlangıçta kabul etmeyen babanın geçtiğimiz cuma günü polise giderek, ilanı kendisinin verdiğini doğruladığı, ancak ilanı şaka amaçlı verdiğini belirterek, kendisini savunduğu belirtiliyor.

Satışa sunulan bebeğin aileden alınarak devlet koruması altına alındığı ve polisin ilanın verildiği cep telefonuna el koyarak inceleme başlattığı öğrenildi.

BEBEĞİNİ DOĞMADAN SATIŞA ÇIKARMIŞTI

Ankara - Polis kaynaklarına göre, 2012 yılında şubat ayında hamile kadan 18 yaşındaki Veronica Carrera Chaparro, bu durumu 17 yaşındaki erkek arkadaşına söyledi. Erkek arkadaşı ise sevgilisinin hamile kaldığını, kızın ailesine açıkladı. Bunun üzerine anne Angela Chaparro kızına bebeğini satması, düşük yapması ya da evlatlık vermesi yönünde baskı yaptı.

Seçenekleri değerlendiren hamile kadın, karnındaki bebeğini daha doğurmadan internette 113 dolara satışa çıkardı ve Concepcion şehrinde oturan bir çift de bebeği satın almak için talip oldu ancak taraflar para konusunda anlaşamadı.

Daha sonra çocuğu almak isteyen başka bir çift, bebeğin alım için gerekli resmi işlemler de dahil olmak üzere bin 870 dolar ödemeyi teklif etti. Bu arada hamile kadın geçen kasım da bebeğinin dünyaya getirdi ve alıcı baba gerekli masrafları ödemekle beraber bebeğin annesine de küçük bir ödeme yaptı.

Durumun anlaşılması üzerine gözaltına alınan kadın ile satışa yardımcı oldukları gerekçesiyle anne ve kızkardeşi, çıkartıldıkları mahkemede tutuklandı.

Şili yasalarına göre, internet üzerinden bebek ticareti yapmak yasak olmadığı için hakim Ernesto Silva, durumu "çok vahim" olarak nitelendirse de davanın seyrini biraz karmaşık olarak değerlendiriyor.

Polis, bebeği internet üzerinden almaya çalışanların da mahkemeye çıkarılacağı bildirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler