HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriyeli mülteci bebeğini polise fırlatmakla tehdit etti

Pire'de Suriyeli mülteciler ile Yunan polisi arasında çıkan kargaşada bir adam yeni doğmuş bebeğini polise fırlatmakla tehdit etti. Kan donduran anlar kameralara böyle yansıdı.

Mynet Dış Haberler

Yunanistan'ın liman kenti Pire'de, Avrupa'nın içlerine doğru yolculuklarına devam etmek isteyen Suriyeli mülteciler Yunan polisinin engeliyle karşılaştı. Mültecileri Atina yakınlarında bir kampa yönlendirmek isteyen Yunan polisi ile sığınmacılar arasında arbede yaşandı.

Çıkan kargaşada bir sığınmacı henüz birkaç aylık olduğu anlaşılan bebeğini polise fırlatmakla tehdit etti. Bebeği boynundan ve bacaklarından tutarak şiddetli şekilde sarsan sığınmacının görüntüleri kameralara yansıdı. Yunan polisinin müdahalesiyle adamın elinden kurtarılan minik bebek daha sonra annesine teslim edildi.

Pire limanı Almanya'ya ve Avrupa'nın başka kentlerine geçmek isteyen mültecilerle dolmuş durumda. Limanda biriken yaklaşık 5 bin mülteci kaos manzaralarının yaşanmasına neden oluyor.

Yunan yetkililer sığınmacıları barınak ve yemek sağlayacakları Atina yakınlarındaki bir kampa taşımak istiyor. Ancak sığınmacılar bunu reddederek, Avrupa'nın içlerine doğru yolculuklarına devam etmekte ısrar ediyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler