HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'nin sınırımıza yakın hedefleri bombalandı: 42 ölü

Hatay'ın 3 ve 45 kilometre uzağındaki Suriye'nin İdlip ve bu kente bağlı Atme Kasabası'nda dün hava operasyonları sonucu onlarca kişinin öldüğü bildirildi.

Hatay'ın 3 ve 45 kilometre uzağındaki Suriye'nin İdlip ve bu kente bağlı Atme Kasabası'nda dün hava operasyonları sonucu onlarca kişinin öldüğü bildirilirken, bu hava saldırısının kimler tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin soru işaretleri henüz net bir cevap bulamadı.

Suriye sınırına 45 kilometre uzaklıkta, muhaliflerin kontrolünde ancak IŞİD ve El Nusra'nın kontrolündeki İdlip'te bazı noktalar dün öğleden sonra vuruldu. 20 kişinin öldüğü bu hava saldırısı sıcaklığını korurken, saat 21.00 sıralarında da bu kez İdlip'in kuzeyinde, sınırımıza sadece 3 kilometre uzaklıktaki Atme'de silah üretim merkezleri olduğu belirtilen bazı noktalar havadan bombalandı.

Bu bombalama, sınırımızın sıfır noktasındaki Reyhanlı'nın Bükülmez Mahallesi'nde de duyulup panik yarattı. Yörede, uçakların Türkiye tarafından gidip-geldikleri de konuşuldu. Bu operasyondaki patlamalarda yaralanan 7 kişi de Hatay'daki hastanelerde tedavi altına alındı.

UÇAKLAR NEREDEN KALKTI?

Hava saldırısında çok sayıda sivilin de öldüğü ve operasyonun Türkiye'de İncirlik Hava Üssü'ndeki ABD uçakları tarafından gerçekleştiği bölgede konuşulmaya başlanınca, Türk Dışişleri'nden bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Koalisyon hava kuvvetleri tarafından yapıldığı bildirilen hava harekâtına, İncirlik Üssü'nden kalkan veya Türk hava sahasını kullanan herhangi bir insanlı-insansız hava aracı katılmadı" denildi.

Öte yandan bazı dış kaynaklarda koalisyon uçaklarının Atme kampı civarında hava operasyonu düzenlemediğinin açıklandığına dair bilgiler yer aldı. Böylece dün gerçekleşen ve İdlip'te 22, Atme'de 20 kişinin öldügü hava operasyonları ile ilgili olarak dikkatler Pentagon'un yapacağı açıklamaya yöneldi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler