HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suudi Arabistan: Türkiye'nin kendini savunma hakkını destekliyoruz

Suudi Arabistan Kralı Selman, IŞİD ve PKK'ya yönelik hava harekatları için 'Türkiye vatandaşlarını terörist saldırılardan korumak için kendisini savunma hakkına sahiptir. Bunu destekliyoruz' dedi.

Suudi Arabistan: Türkiye'nin kendini savunma hakkını destekliyoruz

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud, Türkiye'nin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve PKK'ya yönelik hava harekatlarını desteklediğini söyledi.

Suudi Arabistan devlet haber ajansının yayınladığı açıklamada Kral Selman, "Suudi Arabistan, Türkiye'nin vatandaşlarını terörist saldırılardan korumak için kendisini savunma hakkını destekliyor" dedi.

Kral Selman'ın Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştüğü aktarılan haberde, iki liderin Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki 'mükemmel ilişkilere' de değindiği ifade edildi.

Suudi Arabistan, ABD öncülüğünde oluşturulan IŞİD karşıtı koalisyonun bir parçası konumunda.

TIKLAYIN -TÜRKİYE, SUUDİ ARABİSTAN VE KATAR'IN 'SURİYE İTTİFAKI' NE ANLAMA GELİYOR?

Özellikle Kral Selman'ın tahta geçmesinin ardından Türkiye ile Suudi Arabistan'ın Suriye politikasının birbirine yakınlaştığı ve iki ülkenin bazı muhalif grupları ortaklaşa desteklemeye başladığı iddiaları ortaya atılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mart ayında Suudi Arabistan başkenti Riyad'ı ziyaret ettikten sonra yapılan yazılı açıklamada "Suriye'de muhalefete verilen desteğin, sonuç almayı hedefleyen biçimde artırılması gerektiği hususunda iki tarafın da görüş birliği içinde olduğu" belirtilmişti.

Türkiye de daha önce Suudi Arabistan'ın Yemen'de Husilere yönelik hava operasyonlarını desteklemişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler