HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suudi Arabistan'da 5 kişiye idam cezası

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da, 2003 yılında terör saldırısı düzenlemek suçundan yargılanan 5 kişinin idam cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Suudi Arabistan - Suudi Arabistan haber ajansının haberine göre, ceza mahkemesi, Riyad'da 2003'te üç ayrı yerleşim birimini hedef alan bombalı saldırıları düzenledikleri iddiasıyla yargılanan 5 kişinin idam edilmesine, 37 kişiye ise 3 yıldan 35 yıla kadar değişen hapis cezaları verilmesine hükmetti.

Mahkemede binden fazla suçla itham edilen mahkumların, düzenlenen bombalı saldırılar sırasında emniyet güçlerine ve sivillere ateş açtığı, çıkan kargaşada birçok araca silah zoruyla el koyduğu ayrıca daha önce El Kaide elebaşı Usame bin Ladin ile ülke içinde ve dışında terör saldırıları düzenleme konusunda anlaşma yaptığı belirtildi.

Haklarında idam kararı verilenlerin dosyalarının zorunlu olarak istinaf mahkemesine gönderileceği ifade edildi.

Haklarında hapis cezası verilen sanıklar için temyiz yolunun açık olduğu ve cezalarının tamamlanmasının ardından aldıkları ceza süresi kadar yurtdışına çıkma yasağı getirileceği ifade edildi.

Suudi Arabistan'da 12 Mayıs 2003'te yabancı uyruklu işçilerin ikamet ettiği üç yerleşim yerine düzenlenen bombalı saldırılarda 9'u intihar eylemcisi, 19'u yabancı uyruklu 35 kişi ölmüş, 160′tan fazla kişi yaralanmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler