HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suudi Arabistan'dan hava saldırısı: 8 ölü

Suudi Arabistan'ın Yemen'in Hudeidah kentindeki Al-Khokha sahiline düzenlediği hava saldırısında 8 balıkçının öldüğü, 1 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi. Husi güçlerinin, Suudi Arabistan'ın Kızıldeniz kıyısında yer alan Yenbu kentindeki petrol tesislerini vurduğu bildirildi. Balistik füzeyle vurulan tesislerde büyük çapta hasar oluştuğu ifade edildi.

Suudi Arabistan'dan hava saldırısı: 8 ölü

Suudi Arabistan, Yemen'in Hudeidah kentindeki Al-Khokha sahiline hava saldırısı düzenledi. Hava saldırısında 8 balıkçının öldüğü, 1 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

HUSİLER BALİSTİK FÜZEYLE KARŞILIK VERDİ

Suudi Arabistan'ın Kızıldeniz kıyısında yer alan Yenbu kentindeki petrol tesislerinin, Husiler tarafından balistik füzelerle hedef alındığı iddia edildi.

Husilere bağlı Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan ve askeri kaynaklara dayandırılan habere göre, Husiler, Suudi Arabistan'ın batısındaki Yenbu ilindeki petrol rafinelerine, "Burkan-2" uzun menzilli balistik füzesi attı.

Haberde, füzenin hedefine isabet ettiği ve rafinerilerde büyük çapta hasar olduğu öne sürüldü.

Suudi Arabistan makamlarınca, henüz konuyla ilgili resmi açıklama yapılmadı.

Bu arada Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA da Yenbu ilindeki Samref Petrol Rafinerisi'nde bir elektrik transformatörünün, sıcak hava nedeniyle aşırı ısındığını ve bu nedenle yandığını kaydetti.

Olayda herhangi bir can ya da mal kaybının olmadığı ve rafinerinin çalışma sisteminde de bir sıkıntının meydana gelmediği ifade edildi.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana başta olmak üzere bazı bölgeleri kontrolünde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı savaşta meşru hükümet güçlerine destek veriyor.

Husiler, Suudi Arabistan'ın Yemen sınırındaki Necran ve Cazan kentlerine katyuşa, scud ve diğer balistik füzelerle sık sık saldırıyor. Söz konusu saldırılar çoğunlukla hava savunma sistemleri tarafından engellenirken, bazen can ve mal kayıplarına yol açıyor.

KOLERA SALGINI 1847 CAN ALDI

Yemen'deki kolera salgınında hayatını kaybedenlerin sayısının bin 847'ye yükseldiği bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) yayımladığı rapora göre, ülkenin 21 vilayetinde 27 Nisan'dan bu yana görülen salgında ölenlerin sayısı bin 847'ye çıktı.

Önceki haftalara kıyasla ölüm oranlarında azalma görüldüğü ifade edilen raporda, tespit edilen şüpheli kolera vakasının ise 377 bin 894 olduğu aktarıldı.

DSÖ dün salgında hayatını kaybedenlerin sayısını bin 828 olarak açıklamıştı.

Yemen'de iki yıldan uzun süredir devam eden çatışmalar nedeniyle ülke içinde yerinden edilmiş yaklaşık 3 milyon kişinin, temiz içme suyu olmaması ve atıkların toplanamaması sonucu hemen her gün koleraya yakalanma riski bulunuyor.

İHA/AA


En Çok Aranan Haberler