HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suudi Arabistan'dan Katar'a tepki: Bu bir savaş ilanı

Suudi Arabistan, Katar'ın, Kabe'ye uluslararası statü verilmesi yönünde bir talebi olduğunu iddia etti. Bu talebi, "Suudi Krallığına karşı savaş ilanı" olarak nitelendirdi. Öte yandan 4 Arap ülkesi bugün Katar krizi ile ilgili açıklamada bulunmuştu. Arap ülkeleri, Katar'ın terörle mücadele konusunda istekli olduğu noktada diyaloğa hazır olduklarını açıkladılar. Suudi Arabistan'ın başını çektiği Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır 2 aya yakın bir süredir Katar'a ambargo uyguluyor.

El Arabiya televizyonuna konuşan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, "Katar'ın, Mekke'yi uluslararasılaştırma talebi saldırgandır ve krallığa savaş ilanıdır" ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan'ın Kabe'ye uluslararası statü verilmesi için çalışan herkese karşılık verme hakkını saklı tuttuğunu söyledi.

Katar'ın böyle bir talepte bulunup bulunmadığı bilinmiyor. Ancak Doha yönetimi, Suudileri haccı siyasileştirmekle eleştirmiş, bu yıl Katarlılara engel çıkarıldığı gerekçesiyle Birleşmiş Milletler Özel Raportörü’ne başvuruda bulunmuştu. (Kaynak: NTV)

4 ARAP ÜLKESİNDEN YENİ KATAR KARARI

Öte yandan Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed el Halife bugün yaptığı açıklamada, dört Arap ülkesinin Katar'ın terörle mücadele konusunda iyi niyetini gösterdiği takdirde diyaloğa hazır olduklarını ifade etmişti.

El Halife, "4 ülke, terörizmi ve aşırıcılığı desteklemeyi bırakacağına dair samimi isteğini ve diğer ülkelerin dışişlerine karışmayacağını açıklaması şartıyla ve 13 talebe cevap vermesi durumunda Katar'la diyaloğa hazır" dedi.

Suudi Arabistan'ın başını çektiği Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır 2 aya yakın bir süredir Katar'a ambargo uyguluyor.
Katar'a ambargo uygulayan ülkeler, daha önce 13 maddelik bir talep listesi sunmuş ve söz konusu liste Doha tarafından reddedilmişti. Listede Türk askeri üssünün kapatılması da vardı. (AA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler