HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suudi Arabistan'dan Suriye'ye kara operasyonu sinyali

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Müsteşarı Tuğgeneral Ahmed Asiri, uluslararası koalisyon ile beraber DAEŞ'e yönelik yapılacak muhtemel kara operasyonuna katılmaya hazır olduklarını bildirdi.

Suudi Arabistan'dan Suriye'ye kara operasyonu sinyali

Yemen'deki Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asseri, Al-Arabiya kanalına verdiği röportajda konuştu. Asseri açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

'Krallık (Suudi Arabistan) Koalisyon'un Suriye'de (IŞİD'e karşı) düzenleyeceği her türlü kara operasyonuna katılmaya hazırdır.'

ABD'DEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'nın günlük brifinginde Sözcü John Kirby'e Suudi Arabistan'ın açıklamaları soruldu. Kirby, 'Koalisyon genel olarak IŞİD'e karşı mücadelede daha çok katkı sağlaması adına destekleyicidir ancak Suudi Arabistan'ın teklifi henüz iletilmedi. Bu konuyu görüşme şansımız olmadığı için özel olarak yorum yapmak istemiyorum' dedi.

Riyad Heyeti Cenevre'deki görüşmelere katılmamıştı

Suudi Arabistan, Türkiye ve Katar destekli Suriyeli muhalifler heyeti, Birleşmiş Milletler'in (BM) arabuluculuğu ile Cenevre'de düzenlenmesi planlanan barış görüşmelerine katılmama kararı almışt

IŞİD'den Suudi Arabistan'a tehdit

IŞİD, 43’ü Kaide militanı olan 47 kişiyi idam eden Suudi Arabistan’ı, El Kaidecilerin tutulduğu hapishaneleri basmakla tehdit etmişti.

Özellikle El Kaide ve IŞİD’cilerin tutulduğu El Hair ve Tarfiya hapishanelerini gösteren terör örgütü IŞİD, “Her zaman mahkumları serbest bırakmaya çalışıyoruz ama mahkum sorununun çözülmesi, tiran yönetimi ortadan kaldırılmadan, hapishaneleri yıkılıp yerle bir edilmeden mümkün görünmüyor” diye tehdit etmişti.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler