HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suudi Arabistan'ı karıştıran iddia: Veliaht Prens'e suikast!

İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a başarısız bir suikast girişiminde bulunulduğunu iddia etti. Fars'ın, Riyad yönetimine yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Pazar günü Cidde'de bulunan Muhammed bin Selman'a bir başka prens tarafından suikast girişiminde bulunuldu. Selman saldırıdan yara almadan kurtulurken, 'suikastçı prens' yakalandı.

Suudi Arabistan'da geçtiğimiz günlerde veliaht prens ilan edilen Prens Muhammed bin Selman'a suikats girişiminde bulunulduğu iddia edildi.

ESKİ VELİAHT PRENS MUHAMMED BİN NAYİF EV HAPSİNE ALINMIŞTI

Kral Selman'ın oğlu olan Muhammed bin Selman geçtiğimiz günlerde, Muhammed bin Nayif'in yerine veliaht prens ilan edilmişti. Bu atamanın Suudi sarayında huzursuzluk yarattığı konuşulurken, eski veliaht prens Muhammed bin Nayif ev hapsine alınmıştı.

SONRASINDA TAHTTAN EL ÇEKECEK

Riyad yönetimine yakın kaynaklar, Kral Selman'ın tahtı oğluna devretmeye hazırlandığını ve bunun için uygun zamanın beklendiğini söylüyor.

Arap medyası Kral Seman'ın iki aylık bir tatile çıkarak, işleri veliaht prense bırakacağını sonrasında ise tahttan el çekeceğini belirtiyor.

Reuters ise suikast iddialarıyla gündeme gelen Muhammed bin Salman'ın hızlı yükselişinin, Suudi sarayındaki diplomatlar ve askerler arasında rahatsızlık yarattığını belirtti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler