HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Tabutlu keşiş’e dolandırıcılıktan dava açıldı

Tayland’da "Ölüm vaktimi biliyorum" deyip tabut içine giren Budist keşiş Phra Khru Weruwan Chantarungsi (65), sosyal medya aktivistlerinden biri tarafından dolandırıcılıkla suçlandı ve dava edildi.

'Tabutlu keşiş’e dolandırıcılıktan dava açıldı

Budist keşiş, "Ölüm vaktimi biliyorum. Ölmeden önce tabuta gireceğim" diye duyuruda bulunmuştu. Tabuta girdi ama dediği gibi ölmedi. Phra Khru Weruwan Chantarungsi, hükümet görevlileri tarafından tabuttan çıkartıldı.

Songkran Atchariyasup adlı sosyal medya aktivisti ulusal, dini ve monarşiye karşı internette yaptığı yayınlarla biliniyor. Ünlü rahibi dolandırıcılık yapmak ve uyduruk kehanetlerle halkı kandırmakla suçladı. Suçlama doğrultusunda teftiş başladı. Polis müfettişleri başkanı Prasobchoke bu olay hakkında Ulusal Budizm Ofis’inden delil toplama konusunda yardım istedi ve onlarından görüşlerini aldı.

Luang Pu Pim olarak da anılan budist keşişin kehanetine göre kendisi 11 Eylül saat 16.00’da ölecekti. Kısa süre önce yine aynı keşiş bir işadamına ait Porsche marka aracı kutsadığı için ayıplanmıştı. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler