HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taksim'de 1 Mayıs açıklamasına müdahale

Polis; DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin oluşturduğu 1 Mayıs Komitesi'nin Gezi Parkı'nda açıklama yapmasına izin vermedi. Polis bazı göstericileri gözaltına alırken, sendikalar daha sonra "1 Mayıs'ta Taksim'deyiz" dedi.

Taksim'de 1 Mayıs açıklamasına müdahale

Bazı sendika ve meslek odalarının oluşturduğu 1 Mayıs Komitesi'nin İstanbul-Taksim Meydanı'nda yapmak istediği basın açıklamasına polis müdahale etti. Sendikalar ise 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü meydanda kutlamakta kararlı.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin oluşturduğu 1 Mayıs Komitesi, bugün TSİ 12.00'de Gezi Parkı önünde basın açıklaması yapacağını duyurmuştu. Ancak polis Gezi Parkı'na girişi engelledi.

1 Mayıs Komitesi bunun üzerine Taksim Meydanı'ndaki bir otelin önünde toplandı. Ancak basın açıklaması başladıktan sonra polis kalabalığa göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Canlı yayın sırasında gerçekleşen müdahalede bazı göstericiler göz altına alındı.

Polis etraftaki kalabalığa ve basın mensuplarına "Dağılın" uyarısı yaptı.

'1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız"DİSK Başkanı Kani Beko müdahalenin ardındankısa bir açıklama yaptı. Müdahaleyi eleştiren Beko "Yapılan bu devlet terörünü kınıyorum, 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız. AİHM'in (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi) almış olduğu kararı uygulamayan, Anayasa Mahkemesi'ni ayaklar altına altına devleti, hükümeti, Valiyi ve Başbakanı anayasaya saygılı olmaya davet ediyorum" dedi.

İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu 1 Mayıs'ta toplu kutlamalar için Taksim Meydanı'na girişe izin vermeyeceklerini açıklamış, kutlamalar için adres olarak Yenikapı miting alanını göstermişti.

Bunun üzerine sendikalar ve bazı hukukçular, AİHM'in 2008 1 Mayıs'ında Taksim Meydanı'nda yaşananların ardından verdiği "1 Mayıs Taksim'de kutlanabilir" kararını hatırlatmıştı.

Meslek ve sivil toplum örgütleri ile ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de, 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkacaklarını açıklamıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler