HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taliban otobüslerin yolunu kesip 16 yolcuyu öldürdü

Taliban, Afganistan'ın Kunduz bölgesinde durdurduğu otobüslerdeki yolculardan en az 16'sını öldürdü ve onlarca yolcuyu rehin aldı. Öldürülen yolculardan sadece birisinin kimliğinin tespit edilebildiği, o yolcunun da emniyet görevlisi olduğu belirtildi.

Taliban otobüslerin yolunu kesip 16 yolcuyu öldürdü

Taliban Afganistan'ın yoğun çatışmalar yaşanan Kunduz bölgesinde yolda durdurduğu otobüslerden indirdiği yolculardan en az 16'sını öldürdü ve onlarca yolcuyu rehin aldı.

Kunduz Valiliği sözcüsü Sayit Mahmud Daniş "Taliban 16 yolcuyu öldürdü" şeklinde açıklama yaparken, polis şefi Şir Aziz Kamawal ölü sayısının 17 olduğunu söyledi.

Kunduz kuzeyindeki Ali Abad bölgesinde bu sabah dört yolcu otobüsünü durduran Taliban 200'den fazla yolcunun üstünü aradı ve sorguya çekti.

Taliban: Bahar harekatını başlatıyoruzTaliban'dan Kabil'de intihar saldırısı: 28 ölüAfgan istihbaratı doğruladı: Taliban lideri Mansur öldürüldüDanişBBC'ye yaptığı açıklamada Taliban'ın 35 yolcuyu da kaçırdığını söyledi.

Kunduz Valiliği sözcüsü, öldürülen kişilerden sadece birinin kimliğinin tespit edilebildiğini, onun da yerel bir emniyet görevlisi olduğunu söyledi.

Otobüsler Kunduz ve Takhar bölgelerini geçerek Kabil'den Badakishan'a gidiyordu.

Afganistan'ın Kunduz bölgesinde yüzlerce ev Taliban ve ordu arasındaki çatışmalar nedeniyle kullanılamaz hale gelmiş durumda.

Afganistan'da yüzbinlerce insan evinden olduÖte yandan Uluslararası Af Örgütü 2012 yılından bu yana Afganistan'daki çatışmalar nedeniyle yerinden olan insanların sayısının 1,2 milyona ulaştığını açıkladı.

Örgüt raporunda hükümetin ihmali ve uluslararası ilgisizlik nedeniyle yüzbinlerce insanın temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı için evlerinden ayrılmak zorunda olduğunu vurgulanıyor.

Çatışma bölgelerinden kaçan sivillerin, gıda ve sağlık gibi temel ihtiyaçlara erişiminin sağlanamadığı ifade ediliyor.

Örgüt'ün Güney Asya direktörü Champa Patel "Dünyanın dikkati Afganistan'dan uzkalaşınca, geride kalanların çatışma nedeniyle yaşadığı durumu unutma riski yaşıyoruz" dedi.

Siviller Taliban ile Batılı ülkelerin desteklediği Kabil hükümeti arasında giderek şiddetlenen çatışma arasında kalıyor.

Rapor 2012 yılında sayıları 500 bin olan evlerinden edilmiş insanların 2016 yılında 1,2 milyonu bulduğunu ortaya koydu.

Af örgütü raporunda göre, Afganistan içindeki kamplara yerleştirilen sivillerin gıda, su ve sağlık ihtiyaçları karşılanmıyor. Af Örgütü raporunda Herat kampında kalan 50 yaşındaki Mastan'ın "Bir hayvan bile bu koşullarda yaşamaz. Burada kalmaktansa hapse girmeyi tercih ederim. En azından hapiste yemek ve barınak derdim olmaz" dediği aktarılıyor.

Af Örgütü Afganistan savaşına müdahil olmuş tüm tarafların bir araya gelerek evlerinden edilen insanlara yardım etmeleri çağrısında bulundu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler