HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taraftarlara soruldu: Şampiyonlar Ligi maçı mı, balayı mı?

Şampiyonlar Ligi'nin resmi sponsorlarından Mastercard tarafından Avrupalı taraftarlar arasında yapılan "12. Adam" isimli araştırmanın sonuçları açıklandı. Buna göre beş Türk taraftardan biri, Şampiyonlar Ligi maç bileti için balayını iptal etmeye hazır. Bu araştırmaya göre, İngilizler, takımları için göze alabildikleri bağlamında "en tutkulu taraftarlar" olarak öne çıkıyor. Listede İngilizler'in arkasında İspanyollar, onların arkasında İtalyanlar yer alıyor.

Taraftarlara soruldu: Şampiyonlar Ligi maçı mı, balayı mı?

Şampiyonlar Ligi'nin resmi sponsorlarından olan Mastercard tarafından Avrupalı taraftarlar arasında yapılan bir araştırmanın sonuçları Galler'in başkenti Cardiff'teki final maçı öncesi açıklandı.

Listede Türkler, Almanlar'ın üzerinde 4'ncü sırada yer aldı.

"En tutkulu taraftar" sıralaması, bir karşılaşma için harcanan para, yapılan mesafenin yanı sıra "bir karşılaşma için ilişkiyi feda etmek" gibi sosyal faktörler göz önünde tutuluarak da oluşturuldu.

TÜRKLER BALAYINI FEDA ETMEYE HAZIR

"12. Adam" isimli araştırmanın sonuçlarına göre beş Türk taraftan biri, Şampiyonlar Ligi maç bileti için balayını iptal etmeye hazır olduğunu açıkladı.

Toplam 10 bin 500 kişinin verdiği cevaplardan yola çıkılarak yapılan araştırmaya göre Türk taraftarlar, "bir karşılaşma için harcanan en yüksek meblağ" başlığında ortalama 608 sterlin ile ortalama 343 sterlin harcayan İngilizler'in oldukça önünde yer alıyor.

Araştırma İngiltere'de taraftarlık bilincinin 10 yaşında oluştuğu sonucunu da ortaya koydu.

PİYANGO MU, ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ Mİ ?

Araştırma, Avrupa genelinde taraftarlık bilincinin oluşma yaşının ortalama 13 olduğunu ancak İngiltere'de bu bilincin 10 yaşında oluştuğu sonucunu da ortaya koydu.

Mastercard tarafından 16 ülkede yapılan araştırmanın bazı sonuçları şunlar:

Hollandalı taraftarlar, yüzde 41'lik bir oranla takımlarının maçını stadyum yerine televizyonda izlemeyi tercih eden tek taraftar grubu. İtalyan taraftarlar ise yüzde 46'lık bir oranla "doğdukları şehrin takımının taraftarı olma" başlığında açık ara öndeler.Başarı endeksli taraftarlık başlığında ise Romenler öne çıkıyor. Bu ülkenin taraftarlarının yüzde 26'sı takımlarını başarılı olmaları durumunda destekleyeceklerini söylüyor.Ukraynalı taraftarların yüzde 66'sı ise takımlarını Şampiyonlar Ligi finalinde görmeyi piyango kazanmaya tercih edeceklerini söylüyor.

EZELİ RAKİBİN TARAFTARI İLE İLİŞKİ

Futbol ve özel hayat ilişkisi başlığında İngilizler'in verdiği yanıtlar da dikkat çekici.

Buna göre, İngiliz taraftarların yüzde 11'i ezeli rakibin taraftarı ile bir ilişkiyi "kesinlikle yürümez" olarak değerlendiriyor.

Yüzde 15'lik bir dilim böyle bir ilişkiyi deneyebileceklerini ama problemler yaşanacağını düşündüklerini açıklıyor. Daha iyimser olan yüzde 25'lik bir kesim ise bunun "sinir bozucu ama başa çıkılabilir" bir durum olduğunu düşünüyor.

Şampiyonlar Ligi final maçı, İspanya'nın Real Madrid kulübü ile İtalya'nın Juventus takımı arasında Galler'in başkenti Cardiff'te Cumartesi günü oynanacak.


En Çok Aranan Haberler