HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarihi değiştirecek keşif!

Bilimadamları, yapılan son arkeolojik incelemerin ışığında bilinen tarihi değiştirecek bir keşfe imza attılar.

Tarihi değiştirecek keşif!

Bilimadamları, Amerika'nın doğu kıyısındaki altı noktada onlarca taş el aleti bulduklarını açıkladılar. Aletler üzerinde yapılan incelemelerde bu aletlerin 19 ile 26 bin yıl yaşında ve Avrupa-tipi oldukları keşfedildi.

The Independent gazetesinin haberine göre, bu bilgiler ışığında, Avrupalı avcıların Amerika yerilerinden 10 bin, Kristof Kolomb'dan ise tam 20 bin yıl önce Amerika kıtasını keşfedip, burada yaşadıkları ortaya çıkarıldı.

Bu aletlerin keşfedilmesinin, onlarca yıldır yapılan arkeolojik keşifler arasında en önemlilerinden biri olduğunun altı çiziliyor. Daha önceden de kimi insan eliyle yapılmış eşyalar keşfedilmiş, ancak bunlar sadece 15 bin yıl öncesine kadar dayanıyordu. Şimdi keşfedilen aletler ise o dönemde Avrupa'da kullanılanlarla birebir aynı özellikleri taşıyor.

Araştırmacılar, Batı Avrupa'dan yola çıkan Taş Devri insanlarının neredeyse 2 bin 500 kilometrelik mesafeyi Atlantik buzu üzerinde katedip, Kuzey Amerika'ya ulaştıkları iddiasını ortaya attılar.
Buzul Çağı'nın tepe noktasında Kuzey Atlantik'in büyük kısmının neredeyse bütün yıl buzla kaplı olduğu, buzul tabakasının ilerisinde ise avcılar için çok zengin besin kaynaklarının bulunduğu belirtiliyor.

Ancak yapılan bu son keşfe kadar, bu iddiayı destekleyecek çok fazla kanıt bulunmuyordu.
Şimdi, Exeter Üniversitesi'nden Profesör Dennis Standord ve Profesör Bruce Bradley bu ay yayınlanacak kitaplarıyla bu teorilerini ve kanıtlarını sunacaklar.

Yapılan son keşfin ardından araştırmacılar Tennessee, Maryland ve hatta Texas'ta Taş Devri'ne dair daha çok keşif yapmayı umut ediyorlar.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler