HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tartışılan "hitler ve almanlar"sergisi açıldı

Almanya'nın başkenti Berlin'de, diktatör Hitler'i konu alan ve ülkede tartışmalara neden olan sergi açıldı.

Almanya'da bir ilk olan ve Nazi Almanyasına ve Alman diktatöre farklı bir açıdan yaklaşan "Hitler ve Almanlar" isimli sergide, Hitler'in Almanya'da nasıl kült haline getirildiği ve Alman halkının kendisine itaat etmesi için hangi araçları kullanıldığı konuları işleniyor.

Berlin'deki Alman Tarihi Müzesi'nde sergilenen eserler arasında Nazi propaganda afişleri, Hitler büstleri, gazete kupürleri, Gamalı haçlı yuvarlak kağıt abajurlarla halılar gibi birçok ilginç eser yer alıyor.

Küratör Prof. Dr. Hans Ulrich Thumer, sergide Hitler'in yükselişi, iktidarı ve düşüşünü toplum, çevre ve politik şartlar açısından anlatmak istediklerini söyledi. "Tüm bunları resimlerle değil, kullanılan nesnelerle göstermek istedik" diyen Thumer, sergiyi her yaştan ve her nesilden ziyaretçilerin gezebileceğini ve gelenlerin Almanya'da yaşanan durumu daha iyi anlayacaklarını dile getirdi.

6 Şubat 2011 tarihine gezilebilecek "Hitler ve Almanlar" sergisi, ülkedeki sivil toplum kuruluşlarının tepkisini çekmiş, serginin açılışını engellemek için bir takım girişimlerde bulunulmuştu.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler