HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taş atan Filistinli göğsünden vuruldu

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinli bir genci öldürdü. İsrail ayrıca geçen hafta Beytüllahim yakınlarında Filistinlilerin 400 hektarlık toprağına el konduğunu açıkladı.

Taş atan Filistinli göğsünden vuruldu

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinli bir genci öldürdü. Askerlerin Ramallah yakınlarındaki bir mülteci kampına bu sabah yaptığı baskın sırasında taş fırlatan 22 yaşındaki Taysir Katari'nin göğsünden ateşli silahla vurularak öldürüldüğü bildirildi.

İsrail askerlerinin bir Filistinliyi tutuklamak amacıyla El Amari kampına girdiği kaydedildi.

Filistin topraklarına el konuyor

Bu arada İsrail geçen hafta Beytüllahim yakınlarında Filistinlilerin 400 hektarlık toprağına el konduğunu açıkladı. Yetkililer bu kamulaştırmanın Haziran ayında üç İsrailli gencin kaçırılarak öldürülmesine misilleme olarak yapıldığını kaydetti.

İsrail'in son 30 yıldır yaptığı kamulaştırma girişimlerinin en büyüğü olarak ifade edilen eylemi Filistinliler, Birleşmiş Milletler ve ABD kınadı. Ancak bu tür kamulaştırmaların İsrail'in kurulduğu 1948'den bu yana ısrarla sürdürülen bir politika olduğu belirtiliyor.

Sadece Batı Şeria'da İsrail'in el koyduğu Filistin topraklarının 1979'dan bu yana 100 bin hektarı bulduğu tahmin ediliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler