HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tecavüzcünün sonu! Ellerini arkadan bağlayıp...

Yemen'in başkenti Sana'da 5 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz eden adam Tahrir Meydanı'nın ortasında asıldı. Adamın infazı bir vinçle gerçekleştirildi. Adam acı çeke çeke can verdi. Reuters haber ajansı tarafında paylaşılan infaz anlarında adamın önce yaralı hali, ardından infaz sonrası cansız bedeni görüntülendi. İdam cezasının en fazla uygulandığı ülkelerin başında Çin, ABD, Pakistan, Afganistan, Hindistan, Ortadoğu ve Arap Yarımadası ve Afrika başı çekiyor.

Yemen'de 22 yaşındaki Hüseyin El-Sakit 5 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz edip, öldürmek suçundan idama mahkum edildi.

Adamın infazı başkent Sana'nın en kalabalık noktası olan Tahrir Meydanı'nda bir vincin ucuna asılarak gerçekleşti.

Tecavüzcü vincin ucuna elleri arkadan bağlı bir şekilde asılarak yavaş yavaş yerle bağlantısı kesildi.

İDAM CEZASININ EN YAYGIN OLDUĞU ÜLKELER

Uluslararası Af Örgütü’nün rakamlarına göre, idam cezasının en fazla uygulandığı ülkelerin başında Çin, ABD, Pakistan, Afganistan, Hindistan, Ortadoğu ve Arap Yarımadası ve Afrika ülkeleri geliyor.

Sadece Çin’de uygulanan idam sayısı bütün dünya ülkelerinin toplamını aşıyor.

Buna karşılık, dünyada kadınların statüsü üzerine çalışmalarıyla bilinen Woman Stats Project’e göre; dünyada tecavüzün en yaygın olduğu ülkelerin başında, yani birinci grupta, ortalama her 100 bin kadından 60’ının tecavüze uğradığı Afganistan, Hindistan, Pakistan, Suudi Arabistan, Yemen, Irak, Suriye, Ürdün, İran, Sudan ve diğer Afrika ülkeleri var.

Woman Stats Project’e göre tecavüz ortalamasında ikinci grubu Çin, Vietnam, Laos, Tayvan, Güney Kore, Tayland gibi ülkeler oluşturuyor.

Ancak başta Çin olmak üzere, bu ülkeler idam cezasının yine en fazla uygulandığı ülkeler arasında.

İdam cezasının olduğu ABD ise tecavüz ortalamasında üçüncü kuşak ülkeler arasında yer almakta. Ancak aynı ABD dünyada idam cezasının en fazla uygulandığı ülkelerin arasında ön sıralarda yer alıyor.


En Çok Aranan Haberler