HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teksas Meksika sınırına asker konuşlandırıyor

ABD'nin Teksas eyaleti Valisi Rick Perry, kendi ifadesiyle, "suçluların, insan tüccarlarının ve uyuşturucu şebekelerinin geçişini engellemek amacıyla Meksika sınırına 1000 asker konuşlandırmasını kararlaştırdı.

Teksas Meksika sınırına asker konuşlandırıyor

ABD'nin Teksas eyaleti Valisi Rick Perry, kendi ifadesiyle, "suçluların, insan tüccarlarının ve uyuşturucu şebekelerinin geçişini engellemek amacıyla" Meksika sınırına 1000 asker konuşlandırmasını kararlaştırdı.

Cumhuriyetçi Partili Perry, Federal yönetim ABD-Meksika sınırında güven sağlayamadığı için harekete geçmek zorunda kaldığını; askeri birliklerin asayiş güçlerinin yanı sıra görev yapacaklarını belirtti.

Teksas Valisinin kararı, Meksika sınırından Amerikan topraklarına kaçak olarak ve yanlarında yetişkin olmaksızın giren Orta Amerikalı çocukların artmasını izliyor.

Ekim ayından bu yana, uyuşturucu çeteleri arasındaki şiddet eylemlerinden ve aşırı yoksulluktan kaçan 57 bini aşkın çocuk Meksika sınırından giriş yaptı.

Perry, düzenlediği basın toplantısında suç şebekelerinin çocukların girişini bir istismar fırsatı olarak göreceklerini söyledi ve 2008'den bu yana Teksas cezaevlerinde 203 bini aşkın "yabancı suçlunun" mahkumiyetinin sürdüğünü bildirdi.

2012'deki başkanlık seçiminde Cumhuriyetçilerin adayı olmaya çalışan ama başarılı olamayan ve 2016 seçiminde yeniden adaylığını koyabileceği söylenen Perry, "Sınır güvenliği olmaksızın ulusal güvenlik olmaz. Teksaslılar, sınırımızda Federal yönetimin güvenlik sağlayamamasının bedelini, fazlasıyla ağır ödedi." dedi.

Teksas eyaletindeki Ulusal Muhafız birliklerinin sınıra konuşlandırılması ayda 12 milyon dolara mal olacak.

ABD Başkanı Barack Obama, ülkede kayıt dışı yaşayan milyonlarca göçmenin bir tür yasal oturma hakkı kazanması yolunu açacak ve aynı zamanda sınır güvenliğini arttıracak kapsamlı bir göç reformuna gidilmesi çağrısında bulunmuştu.

Obama, son zamanlarda kaçak olarak giren çocukların sayısının artması karşısında, göç konusunda görev yapacak yargıçların artırılması, sınırda insansız hava araçlarıyla gözetim faaliyeti ve tıbbi hizmet verilmesi için Kongre'den 3,7 milyar dolar kaynak istemişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler