HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Telafer operasyonu başladı! İbadi: Ya teslim olun ya da ölün!

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Telafer'i IŞİD'den kurtarma operasyonunun başladığını bildirdi. İbadi, devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, "Telafer kenti kurtarılmaya doğru gidiyor. Telafer kentindeki IŞİD'lilerin teslim olma veya öldürülmekten başka seçenekleri yok" ifadelerini kullandı.

Telafer operasyonu başladı! İbadi: Ya teslim olun ya da ölün!

Telafer operasyonuna katılan güçlere de değinen İbadi, "Irak askerleri, anti terör timleri, federal polis güçleri ve Haşdi Şabi operasyonda yer alıyor" bilgisini verdi.Irak ordusundaki yetkililer, başlaması an meselesi olan Telafer operasyonuna yaklaşık 40 bin güvenlik görevlisinin katılacağını ifade etmişti.

Musul kent merkezinin 63 kilometre batısında yer alan, Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı Telafer, 16 Haziran 2014'ten bu yana terör örgütü IŞİD'in (DEAŞ) elinde bulunuyor.

TELAFER OPERASYONUNU BAŞLATAN İBADİ'DEN IŞİD'E: TESLİM OLUN YA DA ÖLÜN

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Musul'un batısındaki Telafer'i IŞİD'den kurtarma operasyonunun başladığını duyurdu. İbadi, IŞİD'e de bir mesaj gönderdi.

İbadi, devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, "Telafer kenti özgürleştirilecek ve diğer özgürleştirilen kentlerin arasına katılacak. IŞİD'e bir mesajım var: Seçeneğiniz yok. Ya teslim olun ya da ölün" dedi.

​Ordunun 15 Ağustos'ta bombalamaya başladığı Telafer'e operasyona katılan güçlere de değinen İbadi, "Irak askerleri, terörle mücadele timleri, federal polis güçleri ve Haşdi Şabi operasyonda yer alıyor" bilgisini verdi.

​Irak ordusundaki yetkililer, başlaması an meselesi olan Telafer operasyonuna yaklaşık 40 bin güvenlik görevlisinin katılacağını ifade etmişti.

Musul kent merkezinin 63 kilometre batısında yer alan, Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı Telafer, 16 Haziran 2014'ten bu yana IŞİD'in elinde bulunuyor.

ABD: IŞİD YENİLDİKTEN SONRA SURİYE’DE KALMAYI PLANLAMIYORUZ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, ülkesinin IŞİD yenildikten sonra Suriye’de kalmayı planlamadığını belirtti.

Nauert, bugünkü basın toplantısında, "Amacımız IŞİD'i yenmek ve bunun dışında başka bir şey yapmayacağız. Suriye'yi Suriyelilerin yönetmesini istiyoruz. Ne ABD, ne diğer güçler… Ülkeyi Suriyeliler yönetmeli" dedi.

Sözcü, "(Suriye'de kalmak) bizim planımız değil. Bizim planımız IŞİD'i dağıtmak" diye ekledi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler