HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Terör örgütü IŞİD Halep’deki birkaç bölgeden geri çekildi

Terör örgütü IŞİD ve Esad arasında roller değişiyor. Terör örgütü IŞİD, geri çekilerek Halep’de bulunan birçok endüstriyel bölgeyi, okulları ve köyleri savaşmadan Esad güçlerine bıraktı. Esad güçleri, şehir genelinde hava bombardımanlarıyla IŞİD ile gerçekleştirilen ve haftalarca süren çatışmaların ardından IŞİD'in geri çekilmesiyle Halep’in doğusunda yer alan Maskanah beldesinde kontrolü ele geçirdi.

Esad güçleri, Halep kırsalındaki serbest bölge ve diğer birkaç bölgede ilerlemeden önce terör örgütü IŞİD, bu bölgelerden geri çekildi.

IŞİD ve Esad güçleri arasında gerçekleşen çatışmalar sırasında IŞİD kısa bir süreliğine geri çekildi. Esad güçleri, şehir genelinde hava bombardımanlarıyla IŞİD ile gerçekleştirilen ve haftalarca süren çatışmaların ardından IŞİD'in geri çekilmesiyle Halep’in doğusunda yer alan Maskanah beldesinde kontrolü ele geçirdi. IŞİD Halep’de bulunan birçok endüstriyel bölgeyi, okulları ve köyleri savaşmadan Esad güçlerine bıraktı.

IŞİD, Alkhafseh ve Maskanah bölgelerinden çekilmeden ve Esad kontrolü ele geçirmeden önce burada yaşayan insanlardan bölgeden ayrılmalarını istedi.

Öte yandan bölgede yaşayan binlerce evsiz sivil, büyük bir çatışma beklerken, IŞİD çatışma çıkarmadan bölgeyi terk etti. (İHA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler