HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teröristler Türkiye ve İran üzerinden geçiyor

Time dergisinde yer alan son dönemlerdeki terör tehdidiyle ilgili bir makalede ilginç yorumlar dikkat çekti.

Makalede Avrupalı bir güvenlik yetkilisinin, “Şu anda teröristler için standart rota Türkiye ve İran üzerinden doğuya seyahat” saptamasına yer verildi.

Time’ın son sayısında yer alan “Avrupa’daki Terör Tehdidi Ne Kadar Ciddi?” başlıklı makalede, son dönemlerde Avrupa’yı hedef aldığı iddia edilen terör tehdidine ilişkin merak artışı ortaya çıktığı, buna yönelik çelişkili haberler geldiği için halkın kafasının karıştığı belirtildi. Geçen ay güvenlik birimlerinin, Pakistan, Afganistan, Yemen, Kuzey Afrika ve hatta Avrupa’nın içinden “yerli” aşırılarla işbirliği halinde artan terör riski uyarısında bulundukları hatırlatılan makalede, sonuçta hükümetlerin seyahat uyarılarında bulundukları kaydedildi.

Makalede, Time dergisine özel açıklama yapan Avrupalı güvenlik yetkililerinin terör tehdidinin yüksek ve acil olduğu, ancak hemen gerçekleşebilecek bir saldırıya ilişkin son derece kısıtlı bilgi bulunduğu yönündeki görüşleri aktarıldı.

-TERÖRİSTİN POPÜLER ROTASI!-

Dergide istihbarat servislerinin terörist eğitimi etkinliklerini gözetleme ve birbirleriyle paylaşma çabası içinde bulundukları, ancak potansiyel saldırganları sezebilmenin kolay olmadığı belirtilerek, Avrupalı bir güvenlik yetkilisinin, “Şu anda standart rota –Avrupalıların vizeye ihtiyaç duymadıkları popüler bir turist destinasyonu olan- Türkiye’ye, sonra İran üzerinden, Batıyı küçümseyen cihatcı devşirenlere göz yuman doğuya doğru seyahat etmek. Daha uzun sürüyor ama Avrupa ve Pakistan arasında uçmaktan daha az görülebilir” sözlerine yer verildi.

Son iki yılda bozulan ya da ortaya çıkarılan birçok saldırı planında olduğu gibi Avrupalı İslamcıların genellikle ülkelerine bir “terör planlaması” göreviyle döndükleri iddia edilen makalede, Eylül ayında beklenen olası saldırıların Pakistan’da planlandığının saptandığı kaydedildi.

Makalede Avrupalı güvenlik yetkilisinin, “Hepsi değilse bile ciddi saldırı planlarının çoğunluğuna Pakistan’dan buraya dönen ve burada yaşayan kişilerin dâhil olduğunu biliyoruz” sözleri yer aldı.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler