HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Time Out editörünün Altın Palmiye favorisi ‘Kış Uykusu’

67. Cannes Film Festivali'nde büyük ödül için yarışacak filmler açıklandı. Aralarında, Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kış Uykusu' filmi de var.

Time Out editörünün Altın Palmiye favorisi ‘Kış Uykusu’

Aylin Yazan

BBC Türkçe

67. Cannes Film Festivali'nde büyük ödül için yarışacak filmler açıklandı. Altın Palmiye adayları arasında, Cannes'da daha önce de ödül almış olan Nuri Bilge Ceylan'ın "Kış Uykusu" filmi de var.

Festival komitesi, ana yarışmaya seçilen filmleri Paris'teki basın toplantısında duyurdu. Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi "Kış Uykusu", Altın Palmiye için yarışacak 18 film arasına girdi.

Yaklaşık 1800 filmin başvurduğu yarışmaya seçilen filmler arasında David Cronenberg, Tommy Lee Jones, Jean-Luc Godard gibi usta yönetmenlerin filmleri de bulunuyor. Time Out dergisinin sinema editörünün favorisi ise "Kış Uykusu" filmi.

Nuri Bilge Ceylan, Cannes'da "Üç Maymun" filmiyle 'En İyi Yönetmen (2008)', "Bir Zamanlar Anadolu'da" ve "Uzak" filmeriyle de iki kez 'Jüri Büyük Ödülü' almıştı.

Festival 14-25 Mayıs tarihlerinde, Fransa'nın sahil kasabası Cannes'da yapılacak.

Dünya prömiyeri Cannes'da

Nuri Bilge Ceylan'ın 2013'te çektiği filmin dünya prömiyeri de 67. Cannes Film Festivali'nde yapılacak.

BBC Türkçe'ye konuşan filmin yapımcısı Zeynep Özbatur, şu ana kadar çekim ekibi ve Cannes jürisi dışında filmi izleyen olmadığını, tepkileri görmek için Cannes Festivali'ndeki gösterimi heyecanla beklediklerini söyledi.

Seçilmiş olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Özbatur, filmle ilgili şu bilgileri verdi: "Film, Türkiye-Fransa-Almanya ortak yapımı. Kültür Bakanlığı ve Eurimage (Avrupa Konseyi'nin sinema fonu) desteğiyle çekildi. 14 hafta süren çekimlerin büyük kısmı Kapadokya'da yapıldı. Başrollerde Demet Akbağ, Melisa Sözen ve Haluk Bilginer var. Senaryo ile ilgili bilginin ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşacağız”.

Jüri Başkanı Yeni Zelanda'danBu yılki festivalin jüri başkanlığını Yeni Zelandalı yönetmen ve senarist Jane Campion yapacak. Ünlü sinemacı, 1993'te düzenlenen Cannes Film Festivali'nde "Piyano" adlı filmiyle Altın Palmiye kazanmıştı.

Geçtiğimiz yıl Fransız sinemasının başarılı ismi Audrey Tautou'nun sunduğu açılış seramonisini ise bu yıl Lambert Wilson sunacak.

Festival, Monaco Prensesi Grace'i anlatan ve Nicole Kidman'ın başrol oynadığı "Grace" filmi ile açılacak.

Festivalin her yıl büyük ilgi gören afişinde ise bu yıl İtalyan aktör Marcello Mastroianni var. Afişte, Mastroianni'nin, Federico Fellini'nin yönettiği "Sekiz Buçuk" adlı filmden alınan fotoğrafı yer alıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler