HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Timoşenko adaylığını açıkladı

Ukrayna eski Başbakanı Yulia Timoşenko, Mayıs ayında yapılacak devlet başkanlığı seçiminde aday olacağını açıkladı. IMF ise, Ukrayna'ya 14 ile 18 milyar dolar arasında kredi vereceğini duyurdu.

Timoşenko adaylığını açıkladı

Ukrayna'da iki defa başbakanlık yapan 53 yaşındaki Yulia Timoşenko 2010'da da devlet başkanlığına aday olmuş, az bir farkla yarışı Yanukoviç karşısında kaybetmişti.

Timoşenko, Rusya ile imzalanan doğalgaz anlaşmasında yolsuzluk yaptığı suçlamasıyla 2011'de 7 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Eski Başbakan Timoşenko, Şubat ayında eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in koltuğundan olmasının ardından serbest kalmıştı.

IMF'DEN 18 MİLYAR DOLAR

Uluslararası Para Fonu IMF ile siyasi ve ekonomik kriz yaşayan Ukrayna yardım paketi konusunda anlaştı. IMF, Ukrayna'ya 14 ile 18 milyar dolar arasında kredi vereceğini açıkladı.

Stand-by anlaşmasının IMF İcra Direktörleri Kurulu tarafından Nisan'da onaylandıktan sonra yürürlüğe girmesi bekleniyor. IMF, Ukrayna'ya sağlanan uluslararası yardım toplamının önümüzdeki 2 yılda 27 milyar dolara ulaşacağını belirtti.

REFORM PAKETİ

Ukrayna hükumeti de, aylardır devam eden protestoların ardından ülkenin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik krizden çıkmak için hazırlanan Krizle Mücadele Programı'nı parlamentoya sundu.

Başbakan Arseniy Yatsenyuk, parlamentonun Krizle Mücadele Programı çerçevesinde hazırlanan yasa tasarılarını kabul etmesi halinde bu yıl ülke ekonomisinin yüzde 3 oranında gerilemesinin hesaplandığını belirtti.

Programın kabul edilmemesi halinde ise, hükumetin, 2014 yılında ülke ekonomisinin yüzde 10 oranında gerileyeceğini hesapladığını savunan Başbakan Yatsenyuk, ülkenin önceden belirlenen taahhütlerini yerine getiremez duruma düşeceğini vurguladı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler