HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Toronto'da yayaların arasına araç daldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Kanada'nın Toronto şehrinde bir minibüs yayaların arasına daldı. 9 kişinin ölüp 16 kişinin yaralandığı olay sonrası kaçan sürücü yakalanarak gözaltına alındı.

Kanada'nın Toronto kentinde bir aracın yayaların arasına dalması sonucunda 9 kişinin öldüğü 16 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Toronto polisinden yapılan açıklamada, kent merkezinde yayaların yoğunlukta olduğu Yonge Caddesi ile Finch bulvarının kesiştiği alanda yayaların arasına bir aracın daldığı, 9 kişinin öldüğü, 16 kişinin yaralandığı açıklandı. Yaralılardan 5'inin durumunun ağır olduğu ifade edildi.

Toronto Polis Sözcüsü Meaghan Grey, polis ekipleri gelmeden aracın olay yerinden kaçtığını, bir süre sonra sürücünün yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.

surucu

Yerel saat ile 13.30'da meydana gelen olayın neden gerçekleştiği konusunda bilgi vermek için erken olduğunu belirten Grey, incelemelerin devam ettiğini kaydetti.

"KASTEN EZDİ"

Görgü tanıkları, minibüsün Finch Bulvarı yakınlarındaki Yonge Caddesi’nde kaldırıma çıktığını ve insanları kasten ezdiğini söyledi. Ali Shaker adlı bir tanık, kurbanların çoğunun yaşlı olduğunu ve havaya fırlayan bir bebek arabası gördüğünü anlattı.

Bölgede bazı yollar trafiğe kapatılırken, metro seferlerinin de durdurulduğu belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler