HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trump: Bir şey olursa, suçlu yargıçtır

ABD Başkanı Donald Trump, giriş yasağını askıya alan yargıya hâlâ tepkili. Trump, “Ülkeye bir saldırı olması durumunda, sorumlusu yargıç ve yargı sistemidir” dedi.

Yedi Müslüman ülkeye yönelik vize yasağı kararı alan, ancak bu kararı, Seattle’daki federal yargıç tarafından engellenen ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan yargısıyla inatlaşmasını sürdürüyor.

Trump, yönetim tarafından mahkemeye yapılan temyiz başvurusu da reddedilince, seyahat yasağını engelleyen federal yargıç James Robart’ı hedef aldı. Başkan Trump, ülkeye bir saldırı gerçekleşmesi durumunda, bunun sorumlusunun, seyahat yasağı kararnamesini durduran federal mahkeme yargıcı James Robart olacağını söyledi.

ABD vizesi olsa da Irak, İran, Suriye, Libya, Somali, Sudan ve Yemen vatandaşlarına konulan ülkeye giriş yasağı, konu tam anlamıyla mahkemede görülene dek askıya alınırken, Başkan Trump, itirazla ilgili sert suçlamalarda bulundu. Trump attığı bir dizi Tweette “İç “Güvenlik

Bakanlığı’nı ülkeye gelenleri çok dikkatli bir şekilde araştırmaları talimatı verdim. Mahkemeler işimizi çok zorlaştırıyor” derken, “Bir yargıcın ülkeyi böylesine tehlikeye atabileceğine inanamıyorum. Bir şey olursa onu ve yargı sistemini suçlayın!” ifadelerini kullandı.

Trump cumartesi günü de Robart’ı Twitter’dan “sözde yargıç” diye nitelemişti. ABD yönetiminin, Adalet Bakanlığı aracılığıyla Seattle kentindeki federal temyiz mahkemesine yaptığı itiraz da reddedilmişti. Konunun Anayasa Mahkemesi’nde çözüme kavuşması bekleniyor.

‘ABD, RUSYA İLE İRAN’IN ARASINI AÇMAYA ÇALIŞIYOR’

Amerikan “The Wall Street Journal” (WSJ) gazetesi, üst düzey Arap ve Avrupalı diplomatlara dayandırdığı haberinde, Trump yönetiminin, gerek Suriye gerekse de DAEŞ’le mücadelede yakın müttefik haline gelen Rusya ile İran arasındaki askeri ve diplomatik ortaklıkları bozmayı hedeflediğini öne sürdü. Gazeteye konuşan üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi de, “Şayet Rusya ile İran arasında bir çatlak varsa, bunu incelemek isteriz” ifadesini kullandı.

Öte yandan Donald Trump, İran’ı “bir numaralı terörist devlet” diye niteleyerek, önceki yönetimin Tahran’la yapılan anlaşmayı da eleştirdi. Rusya ise, Trump’ın bu açıklamalarına katılmadığını bildirdi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İran’ı “terörist devlet” görmediklerini ve ilişkilerini geliştirmeyi sürdüreceklerini söyledi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler