HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trump: Kuzey Kore belasını arıyor

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore ile tırmanan gerilim üzerine tartışmanın alevini daha da yükseltecek bir çıkışta bulundu. Trump, Twitter'da "Kuzey Kore belasını arıyor" yazdı. ABD'nin Kore yarımadasına savaş gemileri yollamasının ardından Kuzey Kore kendisini "güçlü silahlarla koruyacağını" açıklamıştı.

Trump: Kuzey Kore belasını arıyor

ABD Başkanı Trump, nükleer programı uluslararası krize sebep olan Kuzey Kore'nin "belasını aradığını" söyleyerek, Çin'den Kuzey Kore konusunda destek istedi.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e, Kuzey Kore sorununu çözerlerse, ABD ile yapacakları ticari anlaşmanın çok daha iyi olacağını açıkladığını" söyledi.

"BİZ SORUNU ONLAR OLMADAN ÇÖZERİZ"

"Kuzey Kore belasını arıyor" diye yazan Trump, "Eğer Çin bu konuda yardım etmeye karar verirse, harika olur. Eğer yardım etmezlerse de, biz sorunu onlar olmadan çözeriz" diye ekledi.

KUZEY KORE’DEN ABD DONANMASI’NA UYARI: KENDİMİZİ KORURUZ

Kuzey Kore'nin füze denemeleri üzerine Güney Kore ile ortak tatbikat yapmak için bölgeye donanmasını gönderen ABD'ye, Kim Jong-un yönetimin sert bir çıkışta bulunmuştu.

ABD'nin Kore yarımadasına savaş gemileri yollamasının ardından Kuzey Kore kendisini "güçlü silahlarla koruyacağını" açıklamıştı.

Devlet haber ajansı KCNA'nın haberine göre Kuzey Kore'den yapılan açıklamada bölgeye gönderilen donanmanın işgal hamlelerinin ciddi bir noktaya ulaştığını gösteriyor.


En Çok Aranan Haberler