HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trump: Sayılı günleri kaldı

Musul'un kurtarılması operasyonunda sağlanan başarıdan dolayı Irak Başbakanı Haydar el İbadi ve Irak ordusunu tebrik eden ABD başkanı Donald Trump, "IŞİD'in zalimce katlettiği binlerce Iraklının ve IŞİD'den sıkıntı çeken milyonlarca Iraklının yasını tutuyoruz. Ülkelerinde hayatı normale döndürmek için hayatlarını kaybeden kahraman askerleri için Irak halkının ve Peşmerge'nin acılarını paylaşıyoruz ve fedakarlıklarını takdirle karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Trump: Sayılı günleri kaldı

ABD Başkanı Donald Trump, Musul'un IŞİD'den kurtarılmasının, terör örgütünün Irak ve Suriye'deki günlerinin sayılı olduğunun sinyalini verdiğini savundu. Trump, yaptığı yazılı açıklamada, Musul'un IŞİD'den kurtarılmasını "uzun süren bir kabustan uyanma" olarak niteledi.

ABD'nin, Irak güvenlik güçlerinin yanında olmaktan gurur duyduğunu belirten Trump, başkanlığının ilk 6 ayında IŞİD'le mücadele konusunda büyük bir ilerleme kaydettiklerine değindi.

"SURİYE'DEKİ GÜNLERİNİN SAYILI OLDUĞUNUN SİNYALİ"

Trump, "IŞİD'in bir zamanlar sözde halifeliğini ilan ettiği Musul'daki zafer, örgütün Irak ve Suriye'deki günlerinin sayılı olduğunun sinyalini veriyor. IŞİD'in tamamen yok edilmesine çalışmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.


En Çok Aranan Haberler