HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trump sitesine 'ABD'ye Müslüman girişi yasaklansın' yazısını geri koydu

Donald Trump'ın resmi internet sitesinde yer alan 'Müslümanların ülkeye girişinin yasaklanması' açıklamasıseçim sonuçlarının ardından kaldırılmıştı ancak bugün yeniden siteye konuldu.

Trump sitesine 'ABD'ye Müslüman girişi yasaklansın' yazısını geri koydu

ABB Başkanlık seçimlerinden Hillary Clinton'a karşı zaferle çıkarak 45. Devlet Başkanı seçilen Donald Trump'ın, 7 Aralık 2015 tarihinden bu yana, resmi internet sitesinin giriş sayfasında yer alan 'Müslümanların ülkeye girişinin engellenmesi' yönündeki önerisi, başkanlığı kazanmasının ardından kaldırılmış ve 'Trump siyasetinde değişiklik sinyali' olarak yorumlanmıştı. Ancak Trump'ın halkla ilişkiler biriminin yöneticisi Steven Cheung, değişikliğin hackerlara yönelik bazı teknik önlemler nedeniyle gerçekleştiğini duyurdu.

'TRUMP'IN SAYFASININ GÜVENLİK AÇIĞI GİDERİLENE KADAR...'

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Cheung, Trump'ın resmi seçim kampanyası sayfasının, güvenlik açığı giderilinceye kadar yönlendirildiğini açıkladı.

Web geliştiricisi ve internette işlenen suçlar konusunda uzman Izzy Galvez, seçimin hemen ertesi günü Trump'ın sayfasında belirlediği güvenlik açığını resmi Twitter sayfasından duyurmuştu.

TRUMP'IN SİTESİNE HACKER'LAR SALDIRABİLİR VE BİLGİLERİ DEĞİŞTİREBİLİR

Galvez'e göre site, saldırılara karşı savunmasız. Bu basitçe, hackerların, sitedeki başlık ve yazıları istedikleri şekilde değiştirebilecekleri anlamına geliyordu.

METİN VE VİDEO YÜKLENDİ

Trump'ın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Trump'ın, Müslümanların ülkeye girişinin engellenmesi ile ilgili önerisine ait metin ve video, sitedeki haber başlığının altına yüklendi.

İŞTE O SAYFANIN GÖRÜNTÜSÜ

Donald Trump, Kasım 2015’te Paris’te meydana gelen terör saldırıları sonrasında yaptığı konuşmada, "Ne halt olduğunu anlayana kadar, tüm Müslümanların ülkeye girişi geçici olarak engellenmeli" diyerek tepkileri üzerine çekmişti.

Kaynak: Al Jazeera Türk

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler