HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trump ve Merkel arasında tokalaşma krizi

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Almanya Başbakanı Angela Merkel'i konuk etti. İki lider arasındaki görüşmede tokalaşma krizi yaşandı.

İlk defa bir araya gelen Almanya Başbakanı Merkel ve ABD Başkanı Trump iki ülke arasındaki ilişkileri, bölgesel ve uluslar arası konuları ele alan bir görüşme gerçekleştirdi.

ABD'ye resmi ziyaret gerçekleştiren Almanya Başbakanı Angela Merkel, Amerikan Başkanı Donald Trump'la Beyaz Saray'da görüşmelerinin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi.

TRUMP, MERKEL'E TEŞEKKÜR ETTİ

ABD Başkanı Donald Trump, güvenlik ve barış konusunda Almanya ile çok fazla ortak yönleri olduğunu söyledi ve Amerikan sanayi üretimini güçlendirmek, bu konuda kadınların gücünü de artırmaya odaklanmak istediğini belirtti.

NATO üyesi ülkelerin daha fazla maddi katkıda bulunması gerektiği görüşünü Merkel'le paylaştığını belirten Trump, NATO'yu ve Afganistan ve Ukrayna konularındaki faaliyetlerini desteklediği için Merkel'e teşekkür etti.

Radikal terörizmi yok etme kararlığını vurgulayan Trump, Merkel'le ticari konuları da görüşeceklerini ve "tüm vatandaşlarının maddi güvence içinde olduğu bir geleceği beraber kurabileceklerini," söyledi.

TOKALAŞMA KRİZİ

Basın toplantısı öncesindeki görüşmede Merkel'in, yanında oturan Trump'a, tokalaşarak poz vermeyi teklif etmesi ancak Trump'ın cevap vermeyip basın mensuplarına bakmaya sürdürmesi çok konuşuldu. Kimilerince Trump'un bu hareketi tepki olarak yaptığı iddia edildi.


En Çok Aranan Haberler